WINTERSPORT

KLEINE SKIËRS

MOOIE GEBIEDEN

thin

Wintersport in Tsjechië

Tsjechië heeft veel te bieden. Het Reuzengebergte is een klein Zwitserland. De hoogste top is de Snezka (1602 m). In de winter valt er in dit gebied volop sneeuw.

Tsjechië is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en minder ervaren skiërs, die niet verlangen naar duizelingwekkende ervaringen van boven de boomgrens..

Hieronder een aantal skigebieden die in de buurt van het vakantiehuis liggen.

Skigebied Černá hora – Janské Lázně

Vanaf Cerveny Kostelec is het 30 min rijden om bij Cerna Hora te komen. Janské Lázně beschikt over de enige achtpersoons cabinekabelbaan van Tsjechië en skipistes van alle moeilijkheidsgraden die tot de langste van het land behoren (tot 3 km lang). Voor langlaufers is er 50 km aan regelmatig onderhouden langlaufroutes, terwijl sleeërs gebruik kunnen

maken van de 3,5 km lange sleeweg van Černá hora.

Skigebied Horní Malá Úpa

Dit skigebied in het oostelijke Reuzengebergte in de buurt van de grens met Polen omvat de skicentra Pomezky en U kostela. Er zijn negen sleepliften, bijna 4 km aan skipistes en meer dan 10 km aan geprepareerde langlaufroutes. Malá Úpa ligt ook aan de populaire langlaufroute Krkonošská magistrála, die het westelijke en oostelijke Reuzengebergte met elkaar verbindt..

Skigebied

Pec pod Sněžkou

Pec pod Sněžkou staat niet alleen bekend als uitvalsbasis voor tochten naar de Sněžka, de hoogste berg van Tsjechië, maar ook als actief vakantieoord in zomer en winter. Het plaatsje profiteert van zijn ligging en hoogte van 800-1603 m boven zeeniveau, waardoor het 5 tot 6 maanden bedekt ligt onder een deken van sneeuw..

Omgeving Červený Kostelec.

In de omgeving van Cerveny Kostelec op ongeveer 5 kilometer richting Starkov zijn enkele kleine skiliften waar u en uw kinderen uitstekend kunnen experimenteren. Hier zijn echter geen mogelijkheden om skiuitrusting te huren. In Cerveny Kostelec zelf is die mogelijkheid echter wel.


De omgeving van Cerveny Kostelec, dat te vergelijken is met het “Duitse Winterberg” is uitstekend geschikt om te langlaufen. Er worden in de winter verschillende loipes uitgezet, die goed worden onderhouden, en die vanuit de chalaupa te voet kunnen worden bereikt.

Webcams

Honderden webcams en snowcams in de skigebieden van Tsjechië geven een geweldig beeld van de locale sneeuwcondities.