4 SEIZOENEN PRET

WAAROM EEN VAKANTIE NAAR TSJECHIE

Tsjechië kent een rijke geschiedenis, waardoor veel oudheden, zoals kloosters, kastelen en oude stadskernen bewaard zijn gebleven. Vele stadskernen kenmerken zich door de pasteltint gekleurde gevels van gerestaureerde winkels en woningen.

Ski & Snowboard

In Tsjechië liggen bekende wintersport

oorden als Spindleruv Mlyn en Janske Lazne op een half uurtje rijden van de vakantiewoning. De hoogteverschillen zijn minder spectaculair

als in de Alpen, maar ook hier zijn hoogteverschillen van 500 meter niet uitzonderlijk. Wintersport uitrusting is ter plekke te huren.


Vooral minder ervaren skiërs en gezinnen met kinderen kunnen hier uitstekend en nog steeds voor verbluffend lage prijzen hun eerste skilessen volgen. Deze worden veelal gegeven door studenten die

uitstekend Duits en/of Engels spreken. Velen zijn u reeds voorgegaan om in Tsjechië van een fantastische wintersportvakantie te genieten.

Beziens-waardigheden

In de omgeving zijn diverse kastelen en steden, zoals bijv. nachod of Ratiborice.Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het grote stuwmeer Roskoz, dit is op enkele minuten autorijden gelegen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de mooie safari-zoo in Dvur Kralove, dit is ca een half uurtje rijden met de auto.

Cerveny Kostelec

Het dorpje Cerveny Kostelec heeft ongeveer 9.000 inwoners.U kunt ‘s morgens op de fiets, die in de berging staat, uw vers gebakken broodjes halen bij de bakker (Hornacek), die zich op ongeveer 700 meter

vanaf het huisje richting Hornov aan de rechterkant heeft gevestigd. In het centrum naast het bussstation is een supermarkt.


‘s Avonds kunt u kiezen uit een aantal goede restaurants die allemaal op loopafstand zijn.

Sportief & natuur

Voor ieder wat wils. Lekker fietsen, wandelen en genieten van de natuur.

Er zijn diverse nationale parken.